keyvisualHome
Nieuws
Lessen/instructie
Onze rij paarden
Te Koop/Sale
Fokkerij
Pensionstalling
Stages
Ponypower voor kids
Lipica Rijlaarzen

 

Ponypower voor kids met Danielle Takken en Kiki Jansen

 

 

Pony Power voor kids is een unieke cursus voor kinderen van 6 tot 12 jaar gericht op de sociaal-emotionele ontwikkeling en persoonlijke groei met de inzet van pony's.


Elke les staat in het teken van een thema. Zo wordt er gewerkt aan:


- omgaan met emoties

- samenwerken

- aangeven van grenzen

- sociale vaardigheden

- verkrijgen van meer zelfvertrouwen

- vergroten van de weerbaarheid

 

De thema's hebben direct verband met praktische situaties waar uw kind in het dagelijks leven mee te maken heeft. Doordat de thema's worden uitgelegd aan de hand van de leefwijze van paarden ( bijvoorbeeld lichaamstaal, ruimte nemen, samenwerken, balans vinden), kunnen de kinderen op een speelse manier met en van de andere kinderen en pony's leren. 


Door te doen, ervaren en beleven zullen de kinderen leren en groeien. De directe feedback van zowel de pony's als de coaches maakt de cursus effectief en waardevol voor je kind. Er is bewust gekozen voor de inzet van pony's. Het samenzijn met de pony's versterkt het positieve zelfbeeld en geeft een kind zelfvertrouwen. Pony's beoordelen of veroordelen niet. De kinderen mogen gewoon zichzelf zijn. De pony spiegelt het kind en reageert op zijn of haar gedrag. Hierdoor krijgen kinderen inzicht in hun eigen gedrag en de gevolgen hiervan. De directe feedback zorgt voor essentiele leermomenten tijdens de lessen. 

 

De cursus is praktijkgericht, educatief en op speelse wijze. We werken samen met groepjes van 4 tot 6 kinderen onder begeleiding van twee gecertificeerde coaches.  Alle oefeningen worden vanaf de grond verricht. Er wordt dus niet op de pony's gereden. 

 

De cursus bestaat uit 5 lessen en een terugkom-middag.De kinderen registreren hun vorderingen en belevenissen in een uniek werkboek. Hierin staat de theorie van de 5 lesthema's uitvoerig beschreven aan de hand van praktische oefeningen. Het kind neemt het boek iedere week mee naar huis zodat er ook thuis in het boek gewerkt kan worden. Doordat het gezin ook meegenomen wordt in de lesstof zal het geleerde nog meer betekenis gaan krijgen.

 

 

12-5-2022

Wil je graag wat meer weten over de cursus pony Power voor Kids? Donderdag 12 mei om 18:30 hebben wij een informatie-avond. We zullen uiteggen wat de cursus inhoudt en al jullie vragen beantwoorden.

Graag vooraf anmelden bij takkendanielle@gmail.com of kikispaardencoaching@outlook.com

 

21-4-2022

Onze eerste cursus zit er inmiddels op.Wat hebben wij genoten van deze leuke groep kinderen. We zijn super trots hoe zij de afgelopen weken gegroeid zijn en hun rugzak gevuld hebben met nieuwe vaardigheden. Op speelse wijze, hebben we samen met de pony's van en met elkaar geleerd. 

 

 

Informatieavond op Vrijdag 2 September. 


Wil je graag wat meer informatie over deze leuke cursus en vast kennis maken met ons en de pony's? meld je dan nu aan voor de informatieavond op 2 september!

 

 We kijken uit naar de start van de volgende cursus;

Er zijn nog een paar plekjes vrij!!

 

 

Dag 1: zaterdag 8 oktober van 14.00 tot 16.00 uur

Dag 2: zaterdag  15 oktober van 14.00 tot 16.00 uur.

Dag 3: zaterdag 29 oktober van 14.00 tot 16.00 uur. 

Dag 4: zaterdag 12 november van 14.00 tot 16.00 uur

Dag 5: zaterdag 19 november van 14.00 tot 16.00 uur

Terugkom-middag: ongeveer 6 weken na afloop van de cursus.

 

De kosten van de cursus inclusief werkboek, ranja, versnapering en diploma bedragen € 297,50 per kind.

 

Neem, bij vragen, gerust contact op met Danielle (06-14266992) of Kiki (06-51924629).

 

Aanmelden voor de cursus kan via kikispaardencoaching@outlook.com of takkendanielle@gmail.com.

 

 

 

Enkele reacties van ouders;

 

"Door de leuke,speelse en vooral enthousiaste manier van aanpak door Danielle en kiki heeft mijn dochter heel veel geleerd.Niet alleen over haarzelf maar ook over de omgang binnen het gezin en op school. We zijn positief verrast welk effect deze cursus met paarden teweeg brengt en welke inzichten er naar voren komen. Het werkboek geeft ook veel gespreksstof voor thuis en is ook voor de ouder een toegevoegde waarde. Deze cursus is aan te raden voor ieder kind voor de emotionele ontwikkeling en het zelfvertrouwen". 

 

"Ieder kind zou zo'n cursus moeten doen omdat kinderen veel sneller leren om beter samen te werken, aan te geven wat ze willen en wat juist niet,  op een juiste manier. Ze leren verbaal en non-verbaal te communiceren en hun eigen ruimte te nemen of op te eisen".  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top
www.dressuurstaldeenen.nl