keyvisualHome
Nieuws
Lessen/instructie
Onze rij paarden
Te Koop/Sale
Fokkerij
Pensionstalling
Stages
Ponypower voor kids
Lipica Rijlaarzen

 

Ponypower voor kids met Danielle Takken en Kiki Jansen

 

 

Pony Power voor kids is een unieke cursus voor kinderen van 6 tot 12 jaar gericht op de sociaal-emotionele ontwikkeling en persoonlijke groei met de inzet van pony's.


Elke les staat in het teken van een thema. Zo wordt er gewerkt aan:


- omgaan met emoties

- samenwerken

- aangeven van grenzen

- sociale vaardigheden

- verkrijgen van meer zelfvertrouwen

- vergroten van de weerbaarheid

 

De thema's hebben direct verband met praktische situaties waar uw kind in het dagelijks leven mee te maken heeft. Doordat de thema's worden uitgelegd aan de hand van de leefwijze van paarden ( bijvoorbeeld lichaamstaal, ruimte nemen, samenwerken, balans vinden), kunnen de kinderen op een speelse manier met en van de andere kinderen en pony's leren. 


Door te doen, ervaren en beleven zullen de kinderen leren en groeien. De directe feedback van zowel de pony's als de coaches maakt de cursus effectief en waardevol voor je kind. Er is bewust gekozen voor de inzet van pony's. Het samenzijn met de pony's versterkt het positieve zelfbeeld en geeft een kind zelfvertrouwen. Pony's beoordelen of veroordelen niet. De kinderen mogen gewoon zichzelf zijn. De pony spiegelt het kind en reageert op zijn of haar gedrag. Hierdoor krijgen kinderen inzicht in hun eigen gedrag en de gevolgen hiervan. De directe feedback zorgt voor essentiele leermomenten tijdens de lessen. 

 

De cursus is praktijkgericht, educatief en op speelse wijze. We werken samen met groepjes van 4 tot 6 kinderen onder begeleiding van twee gecertificeerde coaches.  Alle oefeningen worden vanaf de grond verricht. Er wordt dus niet op de pony's gereden. 

 

De cursus bestaat uit 5 lessen en een terugkom-middag.De kinderen registreren hun vorderingen en belevenissen in een uniek werkboek. Hierin staat de theorie van de 5 lesthema's uitvoerig beschreven aan de hand van praktische oefeningen. Het kind neemt het boek iedere week mee naar huis zodat er ook thuis in het boek gewerkt kan worden. Doordat het gezin ook meegenomen wordt in de lesstof zal het geleerde nog meer betekenis gaan krijgen. 

 

Wil je meer weten, bezoek dan onze informatiemiddag. Deze vindt plaats op zaterdag 5 februari 2022 van 14:30 tot 16:00 uur bij Dressuurstal Deenen in Heijen.

 

Start eerste cursus:

 

Dag 1: zaterdag 12 maart van 14.00 tot 16.00 uur

Dag 2: zaterdag 19 maart van 14.00 tot 16.00 uur.

Dag 3: zaterdag 26 maart van 14.00 tot 16.00 uur. 

Dag 4: zaterdag 2 april van 14.00 tot 16.00 uur

Dag 5: zaterdag 9 april van 14.00 tot 16.00 uur

Terugkom-middag: zaterdag 21 mei van 14.00 tot 16.00 uur.

 

De kosten van de cursus inclusief werkboek, ranja, versnapering en diploma bedragen € 297,50 per kind.

 

Neem, bij vragen, gerust contact op met Danielle (06-14266992) of Kiki (06-51924629).

 

Aanmelden voor de informatiemiddag of cursus kan via kikispaardencoaching@outlook.com of takkendanielle@gmail.com.

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top
www.dressuurstaldeenen.nl